Quantcast
Channel: rare images – Muzeul de Fotografie
Viewing all articles
Browse latest Browse all 61

Venice, Italy 1963

0
0

Am găsit de curând seria aceasta de imagini în arhiva familiei. 34 de imagini realizate de tatăl meu, regizorul de film documentar Pompiliu Gâlmeanu (1932-1999), în 1963, cu ocazia unei călătorii în Veneția. Foarte tânărul meu tată, 31 de ani la data respectivă, se afla la prima vizită în acest oraș, lucru subliniat și de entuziasmul pe care pare că îl afișază în cele trei imagini în care apare.

Veneția pare neschimbată. Cei care cunosc orașul, vor observa că toate lucrurile sunt la locul lor. Gondolierii lucrează, Vaporetto este funcțional cu aparent același tip de ambarcațiuni, iar podul Rialto este și el exact acolo unde ne așteptam să fie. Magazinele cu sticlărie de Murano o duceau foarte bine și atunci, alături de mai toate celelalte chioșcuri de suveniruri. Totuși, există și niște schimbări: un meniu, la unul din restaurantele de lângă podul Rialto costa 11 lire, vânzătorii ambulanți de suveniruri comercializau mai degrabă hărți și seturi de diapozitive înrămate pentru proiectoarele de acasă ale turiștilor (nu selfie-stick-uri ca în ziua de azi), iar la Palazzo Ducale se anunța expoziția de pictură “Dal Ricci al Tiepolo” (“De la Ricci, la Tiepolo” – amândoi pictori venețieni de referință.)

Regizorul de film documentar Pompiliu Gâlmeanu, vizitănd Veneția în 1963.

Așa, ca un amuzament, am descoperit căutând pe internet, că în același an, în 1963, celebrul actor și regizor american, Paul Newman, a vizitat și el Veneția. Probabil vizita vedetei cinematografiei americane a fost legată de cea de a 24-a ediție a celebrului festival de film pe care orașul îl organiza în acel an. E adevărat că Paul Newman se afla el în oraș deodată cu tatăl meu, dar în cu totul altă barcă.

Vă las să vedeți imaginile, fără prea multe alte explicații, dar, ca de obicei, dacă aveți ceva de menționat, dacă observați lucruri care merită a fi spuse în legătură cu aceste fotografii, vă invit să comentați mai jos.

“Like it” if you like it.

Quick tip: Urmăriți @muzeuldefotografie pe Instagram

Pentru cei care ne susțin prin mici donații, aceste imagini sunt disponibile în format digital, la o rezoluție înaltă. Mai multe la office@muzeuldefotografie.ro


Viewing all articles
Browse latest Browse all 61

Latest Images

Trending Articles